Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Відомий вчений розповість львів’янам про боротьбу із сонною хворобою

У п’ятницю, 16 грудня, о 16:00 в приміщенні анти-кафе «Communa» (вул. Галицька, 1), відбудеться публічна лекція французького професора Національного музею історії природи Філіпа Грельє (Philippe Grellier), повідомила прес-служба львівської міської ради.

Відомий вчений у цікавій та доступній формі розповість про боротьбу із «забутими» тропічними хворобами. «Забутими» їх називають тому, що лікарські засоби від цих хвороб залишаються поза увагою потужних фармкомпаній, оскільки не є надто прибутковими.

Однією з таких хвороб є «сонна хвороба» - інфекція, про яку більшість з нас дізналися ще в дитинстві зі сторінок пригодницьких романів Жюля Верна і Луї Буссенара. Це захворювання спостерігається в 36 країнах Африки на південь від Сахари і переноситься мухою цеце. Дослідженням цієї хвороби часто під керівництвом професора Грельє займаються невеликі дослідницькі групи.  Необхідність таких досліджень професор пояснює збільшенням кількості випадків захворювання не лише в країнах, що розвиваються, але і в розвинутих країнах у зв’язку із зростанням міжнародної міграції.

Під час ексклюзивного виступу у Львові професор Грельє не лише поділиться власним досвідом перебування у країнах Африки, але й розповість про результати пошуку інноваційних синтетичних засобів із відповідними «лікоподібними» властивостями.

Запрошуємо усіх зацікавлених та охочих львів’ян дізнатись більше про дослідження та результати пошуку інноваційних ліків.

Лекція відбуватиметься англійською мовою без перекладу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ