Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відставки Порошенка хочуть майже половина українців, - опитування

Майже половина українців, 46%, підтримують ідею відставки Президента України та призначення нових виборів Глави держави, 42% - не підтримують, 12% - не визначилися із вибором. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2016 року.

Найвищі сподівання на дострокові перевибори Президента - на Півдні (59%) та Сході (53%).

43% респондентів вважають, що П.Порошенку потрібно дати можливість допрацювати свій термін та потім змінити на іншого кандидата, 4% - за переобрання його на другий термін, водночас 41% - за якнайшвидше усунення його від влади. 12% не змогли дати відповіді на це запитання.

Половина опитаних Заходу та Центру, а також третина Сходу та Півдня – за те, щоб П.Порошенко допрацював свій термін. Водночас із підтримкою ідеї якнайшвидшого усунення його від влади ситуація діаметрально протилежна – на Сході та Півдні більше тих, хто підтримує проведення перевиборів найближчим часом.

Серед прихильників партій найбільше тих, хто за якнайшвидші перевибори Президента, серед симпатиків Опозиційного блоку та партії «За життя» (більше 70%), дещо менше серед прихильників Радикальної партії (52%) та Батьківщини (49%).

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 10-17 листопада 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ