Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відвідуваність Личаківського цвинтаря зросла на 30%

Кількість відвідувачів музею «Личаківський цвинтар» зросла на 30%, порівняно з минулим роком, стверджує директор ЛКП «Музей Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами Михайла Нагая, здебільшого історико-культурний заповідник відвідують туристи нашої країни, тобто простежується ріст внутрішнього туризму, проте також збільшується кількість відвідувачів з Білорусії та інших сусідніх країн.

«В кількісних показниках бачимо значне зростання відвідувачів. Так, у 2012 році – це 140 тисяч туристів, станом на 1 листопада 2013 року маємо понад 175 тис, до кінця року очікується, що цифра сягне позначки 181-182 тис відвідувачів. У порівнянні з минулим роком, кількість туристів Личаківського кладовища зросла на 30%», - розповідає Михайло Нагай, директор ЛКП «Музей Личаківський цвинтар».

Як запевняє Михайло Нагай, такої великої різниці у кількісному значенні напливу туристів за останні роки ще не було. Відтак, дохід підприємства від туризму збільшився на 60%. Значно зріс дохід від продажу видань, що реалізовується в музеї – приблизно на 190%. Взимку планується видання нового путівника.

Довідка.

Личаківський цвинтар – один з найвеличніших і найпомпезніших європейських некрополів, заснований у 1786 році. Тут від перших років його заснування хоронили осіб відомих, знатних, найбагатших – діячів культури, мистецтва, науки і всю політико-адміністративну еліту столиці Королівства Галичина і Лодомерія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ