Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вільний обіг вогнепальної зброї найбільше підтримують в Дніпрі і Києві

Легалізацію вільного придбання вогнепальної зброї найбільше хочуть кияни та дніпряни – такі дані соціологічного дослідження, проведеного у Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Одесі центром досліджень та комунікацій «Active Group» у рамках проекту «Міський омнібус».

Мешканці п’яти мегаполісів давали відповіді на запитання «Чи підтримуєте ви легалізацію вільного придбання вогнепальної зброї?».

Оскільки у всіх містах кількість противників легалізації була більшою, ніж кількість прихильників, найвищим результатом вважається той, де різниця між зазначеними показниками виявилась найменшою.

Першим за рівнем підтримки легалізації вільного придбання зброї став Київ (-25,7%). На другому місці опинився Дніпро (-36,8%). Третє місце посіли львів’яни (-41,4%), а четверте – одесити (-49,6%). Найменше легалізації вільного придбання зброї хочуть у Харкові (-49,7%).

Водночас на запитання «Як ви вважаєте, держава може гарантувати вашу фізичну безпеку в повній мірі?» різниця між позитивними і негативними відповідями є значно більшою.

Найбільше у спроможність держави гарантувати безпеку вірять у Дніпрі (10,8%). При цьому не вірять 87,9% дніпрян. Серед киян довіряють державі 9% опитаних, а 87,9%  –  не довіряють. У Харкові, Львові та Одесі кількість тих, хто вірить у захист з боку держави, знаходиться у межах 3,3-3,8%, а кількість респондентів, що відповіли «ні» також приблизно однакова (між 90,6% та 94,6%).

Дослідження проводилось у Києві, Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі у рамках щомісячного проекту «Міський омнібус». В кожному місті опитано не менше 1660 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,5%.

Довідка

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні  2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ