Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Віолончельна пектораль. Пам’яті Вчителя» - 21 листопада у Львові

«Віолончельна пектораль. Пам’яті Вчителя», другий всеукраїнський концертний тур – відбудеться 21 листопада у Львівській філармонії. Повідомив директор Національного порталу академічної музики «Music-review Ukraine» Валерій Пірієв.

Весною 2013 року Національний портал академічної музики «Music-review Ukraine», маючи відповідний досвід в організації значних музичних подій в Україні, ініціював проведення протягом березня-травня 2013 року в різних містах України концертного туру для вшанування видатних митців епохи бароко і класицизму - композиторів ювілярів Луїджі Боккеріні, Франсуа Куперена та Антоніо Вівальді.

Мистецький проект "Віолончельна пектораль", без сумніву, став яскравою демонстрацією багатства багатовікової музичної культури світу, важливим кроком у популяризації класичної музики в обличчі віолончельного мистецтва і продемонстрував якісно новий етап розвитку концертної діяльності в Україні.

Цьогорічний концертий тур, який став культурно-просвітницьким проектом та отримав назву "Віолончельна пектораль. Пам’яті Вчителя", має на меті вшанування видатних українських віолончелістів і педагогів О. Д. Тищенка і Є. Е. Шпіцера, виховаці яких гідно демонструють високий рівень української віолончельної школи як в Україні, так і за її межами.

До мистецького проекту запрошено відомих українських віолончелістів: львів'янина Ярослава Мигаля і киянина Олександра Пірієва. Ці солісти представляють виконавські віолончельні школи О. Д. Тищенка і Є. Е. Шпіцера, та являть собою два покоління які об'єдналися у колі проекту "Віолончельна пектораль".

Особливістю цьогорічного гастрольного туру стане залучення до концертівзнаних вітчизняних віолончелістів, а також молодих талантів – українських віолончелістів, вихованців спеціальзованих музичних навчальних закладів українських міст, у яких заплановані концерти проекту.Це наочно підтвердить не тільки можливості реалізації професії музиканта у сучасному концертному житті, а й гідно продемонструє високий і конкуретно спроможний рівень української віолончельної школи як в Україні, так і за її межами.

У програмі концертих виступів будуть виконуватися твори видатних композиторів світу, цьогорічних ювілярів К. Ф. Е. Баха, Ю. Кленгеля, а також Й. К. Баха,Д. Поппера.

Цей проект покликаний популяризувати класичну музику в різних куточках України, залучаючи до своїх лав молодих талантів та представників інших виконавських шкіл України. І обіцяє стати гідним продовженням першого мистецького проекту "Віолончельна пектораль".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ