Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вірні Львівщини вшановують святих апостолів Петра і Павла

Сьогодні, 12 липня, християни східного обряду вшановують пам’ять святих верховних апостолів Петра і Павла. З цієї нагоди у храмах Львівщини відбуваються святкові Літургії, - про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ відбулось богослужіння. Літургію очолив Преосвященний Владика Володимир (Груца).

Під час служіння із проханням миру для України до захисників Церкви апостолів Петра і Павла звернулось духовенство, керівництво області, мешканці міста.  

Апостоли Петро і Павло є не лише захисниками Церкви, але й вірними пастирями, сповненими духовного смирення та відваги. Обидва апостоли багато потрудилися в поширенні Христової віри і тому справедливо відзначаються разом у числі «стовпів» Церкви Христової і первоверховними апостолами. Вони обидва мученицькою смертю померли в Римі, при імператорі Нероні, і їх пам'ять святкується в один день.

Свято святих апостолів Петра і Павла закінчується Петрівка – піст, що тривав упродовж кількох тижнів. Вважалося добрим знаком, якщо свято Петра припадало на середу, - тоді слід було чекати гарного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ