Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Віртуози Львова» виконують «Не твоя війна»

Напередодні Нового року у Львові та Маріуполі одночасно прозвучала прем’єра твору Богдани Фроляк «Не твоя війна» - фантазії на теми пісень «Океану Ельзи» для камерного оркестру, присвячена Львівському академічному камерному оркестру «Віртуози Львова» та Маріупольському академічному камерному оркестру «Ренесанс»,повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Для тих, хто не мав змоги побувати на цій події, цей твір розмістили в мережі YouTube.

Нагадаємо, прем’єрно цей твір пролунав 28 грудня одночасно у двох містах: Львові та Маріуполі. У Львові ця символічна подія відбулась в межах концерту Сильвестрові рефлексії від оркестру «Віртуози Львова».

«Ця подія об’єднала два міста-партнери – у Львові і в Маріуполі одночасно пролунав твір, який на моє замовлення написала лауреат Шевченківської премії Богдана Фроляк на тему твору «Океану Ельзи» «Не твоя війна». Гарно написано, дуже професійно, видно, що з душею. Це композиція, яку вона присвятила оркестрові «Віртуози Львова» та партнерові - оркестру «Ренесанс». Символічно, що твір, який має посвяту двом оркестрам зі Сходу і Заходу, звучав водночас. Це така ниточка, яка з’єднала в часі новорічних та різдвяних свят ці два міста», - розповів диригент оркестру «Віртуози Львова» Сергій Бурко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ