Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Віталій Ломакович виграв суд проти банку

Недостовірна інформація, яка була розповсюджена у львівських ЗМІ за гроші ВіЕс Банку опосередкованими власниками якого, згідно інформації про структуру власності опублікованої на сайті www.vsbank.ua є ПАТ «Сбербанк Росії», спростована у суді. Відповідне рішення Апеляційного суду Львівської області набрало законної сили 5 квітня 2017 року.

Нагадаємо, що 17 листопада 2016 року ПАТ «ВіЕс Банк» опублікував «на правах реклами» відкрите звернення до Віталія Ломаковича на сторінках львівських ЗМІ. У публікації були вказані недостовірні дані щодо одного з бенефіціарних власників ПП «ШИВА».

«Суд повністю задовольнив апеляційну скаргу Віталія Ломаковича та зобов’язав ПАТ «ВіЕс Банк» за власні кошти опублікувати у згаданих ЗМІ та на сайті www.vsbank.ua вступну і резолютивну частину рішення суду в даній справі, а також - публічні вибачення ПАТ «ВіЕс Банк», адресовані Віталію Ломаковичу не пізніше одного календарного місяця з дня набрання рішенням законної сили. «Агенцію інформації та аналітики «Гал-Інфо» зобов’язали надати Віталію Ломаковичу право на відповідь та спростування недостовірної інформацію в цей же термін,  - розповів представник позивача у судді Ростислав Карплюк.

Звернення на правах реклами від ПАТ «ВіЕс Банку» до Віталія Ломаковича на сторінках львівських ЗМІ стало продовженням фактичної  та інформаційної війни.

«Колегія суддів прийшла до висновку про підставність позовних вимог, оскільки поширена інформація не відповідає дійсності, та є недостовірною і порушує особисті немайнові права позивача (Віталія Ломаковича, - авт.), які підлягають судовому захисту з наданням можливості реалізувати право на відповідь та спростувати зазначену інформацію, - йдеться у рішенні суду.

«Особливо вразило те, що незважаючи на велику кількість неправдивих та перекручених фактів у вказаній публікації, очевидність того, що вони псують ділову репутацію, львівські ЗМІ погодилися їх опублікувати, позначивши «на правах реклами». І навіть після прохання забрати недостовірну інформацію, з поясненнями по пунктах кожного факту, ніхто не зреагував. Тому було вирішено довести свою правоту у судовому порядку», - зазначив позивач Віталій Ломакович.  

Право на відповідь надано згідно з резолютивною частиною судового рішення Апеляційного суду Львівської області від 05.04.2017р. Текст для публікації відповіді наданий Ломаковичем Віталієм Афанасійовичем. Інтернет видання «Агенція інформації та аналітики» Гал-інфо» не несе жодної відповідальності за зміст даної статті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ