Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Віталій Музиченко: Програма субсидій виконала своє основне завдання

29 листопада в Українському кризовому медіа-центрі відбулися дебати на тему „Моделі монетизації субсидій: час обирати” за участі директора департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталія Музиченка. У дебатах взяли участь представники міністерств та відомств, профільні експерти та представники громадськості.

Під час свого виступу Віталій Музиченко представив інформацію щодо ситуації у програмі житлових субсидій та розповів про подальші плани Мінсоцполітики у цьому напрямку. Так, за його словами, програма житлових субсидій вже охопила 6,5 мільйонів домогосподарств. „Програма субсидій виконала свою основну задачу, і потребує подальшого розвитку”, - заявив Віталій Музиченко.

Він наголосив, що є неприпустимою ситуація, за якою через декілька років більше половини населення отримуватиме субсидію, тому Урядом вже зараз здійснюються конкретні кроки. Серед них він навів збільшення мінімальної зарплати, та, як результат, збільшення оплати праці в державі; осучаснення та перегляд функціонування солідарної системи пенсійного забезпечення, що також підвищить доходи громадян. Це, за словами фахівця, збільшить частину населення, яка зможе самостійно оплачувати комунальні послуги.

Інша частина громадян залишиться у програмі житлових субсидій, і для цієї категорії буде створена модель, одним з варіантів якої є монетизація. „Сьогодні Міністерством розглядається варіант монетизації залишків”,- заявив Віталій Музиченко, і додав, що зараз над цим проходить активна робота, але потрібно розуміти, що основне – це готовність системи реалізувати відповідний механізм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ