Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вітчизняний «Spectator-M» довів свою ефективність при охороні кордону

Розроблений вітчизняними фахівцями безпілотний авіаційний комплекс БпАК-МП-1 «Spectator-M», що використовується для охорони Державного кордону України, уже здійснив 14 польотів і довів свою високу ефективність. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Наразі такі польоти з метою повітряного моніторингу державного кордону та контрольованих прикордонних районів здійснюються зовнішніми екіпажами безпілотних авіаційних комплексів Львівського, Мукачівського, Подільського, Луцького прикордонних загонів, 10 мобільного прикордонного загону «Дозор» та Навчального центру ДПСУ.

Безпілотні авіаційні комплекси використовують з метою протидії протиправній діяльності з використанням малих літальних апаратів, фіксації місць незаконного видобутку бурштину, вирубки лісу, підтримки підрозділів охорони державного кордону, сил Морської охорони щодо недопущення проникнення на територію України диверсійно-розвідувальних груп, незаконних формувань та засобів терору постійно проводиться повітряний моніторинг державного  кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ