Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віце-прем’єр: ЄС підтвердив, що Україна готова до безвізу

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадце заявила, що під час Ради асоціації України-ЄС представники Євросоюзу підтвердили намір скасувати візовий режим для громадян України. Про це вона заявила у коментарі ЗМІ після завершення Ради асоціації.

"Ми ще раз почули підтвердження він наших колег, що Україна виконала всі свої зобов'язання і м'яч на їх половині поля. Сподіваємося, що бюрократичні процедури з механізмом призупинення, від якого узалежнюється наш безвіз, нарешті завершаться", - заявила віце-прем’єр.

Климпуш-Цинцадце за підсумками дискусії з європейськими колегами заявила, що має сподівання на завершення бюрократичних процедур швидше, ніж прогнозувалося. Водночас вона утрималася від чіткого прогнозу дати.

"Не обов’язково в квітні, а, сподіваюся, раніше будуть прийняті рішення як стосовно України, так і стосовно Грузії", - заявила вона.

Раніше повідомлялося, що у Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що безвізовий режим з ЄС буде надано Україні одночасно з набранням чинності механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ