Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Війна йде не за територію чи ресурси, а за свідомість людей, - голова Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України

Найбільший капітал будь-якої держави – це не природні ресурси, а людські ресурси. Форму видавців – це територія майбутнього України, яке неможливе без книги. Про це сьогодні, 11 вересня, під час офіційного відкриття 21 Міжнародного книжкового "Форуму видавців у Львові" заявив голова Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України Олександр Афонін.

«Майдан Гідності, Крим, Схід, інформаційна агресія Росії продемонстрували, що йде війна не за ресурси і територію, а за свідомість людей. Україна багата на людей із знаннями та вміннями. На рівні обласних адміністрацій мають зрозуміти, що кадри не впадуть з неба. Відроджувати країну будуть люди із знаннями і цьому потрібно сприяти. Держава тримається на цьому корінні», - сказав Афонін.

Він переконаний, що інформаційній агресії та пропаганді здатна протидіяти освіта та читання.

«За нас ніхто нічого не зробить. Держава – це ми. Має бути щоденна комунікація видавців із владою. Коли ллється кров, то книга можу зупинити це і не допустити, щоб це повторилося», - наголосив він.

Фото: ZIK

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ