Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Війна за землю: понад 15 фермерів прийшло на «стрєлку» з турецьким «Онуром»

Понад 15 місцевих фермерів прийшло на «стрєлку» з лобістами турецької фірми «Онур». Зустріч мала відбутися просто в полі у селі Теребежі Буського району. Лобісти не прийшли.

Нагадаємо, що учора, 9 серпня,  фермер Євген Підвальний на цьому полі не зміг почати сіяти ріпак. Як ми вже писали, він орендує паї, зорав та удобрив грунт, і раптом учора люди, які, за його словами, працюють на  «Онуру»,  йому завадили посіяти ріпак. Кажуть, ніби то  їхня земля.

Тактика проста взяти в оренду кілька паїв і на цій підставі відібрати ціле поле.

Нагадаємо, що за словами Євгена Підвального, у конкретному випадку йдеться про поле завбільшки 30 га. Фірма ПП «Агробудсервіс КВ» (до появи якої, за інформацією фермера, причетний "Онур") начебто має в оренді біля цього поля три ділянки  приблизно по 1 га кожна. Ці смужки землі виокремлені в натурі, і фермер на них нічого сіяти не збирався.

Отож, щоб протидіяти « турецькому капіталові» у районі була оголошена збірка фермерів. Вони з’їхались. Прибув на поле і заступник голови Бузької районної ради Роман Фурда, інші депутати. Опоненти не прибули. Фермер Євген Підвальний почав сіяти ріпак.

15 серпня має відбутися нарада в Буській РДА.  

Загалом, як стверджують фермери, що реально працюють на землі, у цьому районі почастішали випадки сумнівних оборудок із земельними паями.

Війна за землю в Буському районі: українські фермери проти турецького «Онуру»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ