Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Військова прокуратура затримала на хабарі 540 тис. грн двох підполковників поліції

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України за результатами вдало проведеної операції спільно з Управлінням СБУ в Дніпропетровській області на хабарництві викрито старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах УЗЕ Нацполіції області та заступника начальника слідчого відділу Кам'янського відділення поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Про це повідомила військова прокуратура Південного регіону України.

Досудовим розслідуванням установлено, що за не притягнення громадянина до кримінальної відповідальності, не проведення слідчих дій та зняття арешту з належного йому майнового комплексу Дніпродзержинської швейної фабрики підполковники поліції вимагали неправомірну вигоду.

Не дійшовши згоди на переговорах, зловмисники запропонували колишньому співзасновнику фабрики шляхом банкрутства та, знявши арешт, накладений за їх клопотанням в рамках досудового розслідування, за неправомірну вигоду в сумі 20 тис. дол. США повернути йому вказаний майновий комплекс.

Для прикриття своєї протиправної діяльності вказані особи залучили свого знайомого в якості посередника, який 24.10.2017 одержав обумовлену суму хабаря - у вигляді 540 000 гривень.

Усіх фігурантів справи затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, а також тривають обшуки за місце роботи та проживання затриманих осіб.

Крім того, військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону підполковникам поліції готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ