Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військові сапери розміновують Луганщину

Як повідомили в прес-центрі АТО, на Луганщині із приходом весни у саперів Збройних Сил України значно збільшилася кількість виїздів на розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Так, на усіх ділянках місцевості біля лінії розмежування зараз працюють групи інженерного забезпечення механізованих бригад чи придані підрозділи інженерних військ.

- Взимку у нас також було чимало роботи щодо пошуку мін чи розтяжок, - пояснює командир групи інженерного забезпечення однієї із механізованих бригад. – Проте, сніг не дозволяв нормально обстежити місцевість біля опорних пунктів сил антитерористичної операції. Окрім забезпечення дій піхоти, ми реагуємо ще на запити від фермерів із прифронтових селищ, які звертаються до офіцерів груп цивільно-військового співробітництва. У середньому протягом тижня тільки наша група ліквідовує до 300 вибухонебезпечних предметів. Ще у лютому ця цифра була удвічі меншою.

Також чимало часу військові сапери проводять на полігонах, де після кожного проведення стрільб чи тактичних занять із учасниками АТО військовослужбовці із міношукачами перевіряють місцевість на наявність нерозірваних снарядів чи гранат.

Тепла погода сприяє й проведенню спеціальних занять із молодими воїнами-контрактниками, які поповнюють лави підрозділів інженерних військ.

- Професія сапера не така вже й небезпечна, якщо армієць зрозуміє і полюбить її. Кожного новачка військової служби ми ретельно вчимо володіти своєю спеціальністю, а також знати основи роботи своїх бойових товаришів, вміти керувати різними зразками техніки. Тільки практикою можна досягти майстерності, - пояснив командир групи інженерного забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ