Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військового параду на День Незалежності у Львові не буде

Військового параду на День Незалежності у Львові не буде. Цього року парад за участю військових буде тільки у Києві. Про це сьогодні, 18 серпня, на прес-конференції розповів керівник регіонального медіа-центру Міноборони України (м.Львів), полковник Олександр Поронюк, повідомляє Львівський прес-клуб.

За його словами, вже понад місяць військовослужбовці львівського гарнізону та курсанти Академії cухопутних військ перебувають у Києві на одному з аеродромів і проводять репетиції параду до Дня Незалежності України.

"Варто відрізняти парад та урочисте проходження. Проходження – це коли підрозділ проходить по території. Віддає шану керівництву. А парад – це коли йдуть підрозділи і його завершує військова техніка.

Саме в ці хвилини начальник львівського гарнізону проводить нараду з командирами військових частин, які дислокуються в межах львівського гарнізону, і уточняють дати переміщення, хто коли і де буде перебувати під час святкування Дня Незалежності, - розповів  Олександр Поронюк.

"У Львові 23 серпня будуть відзначати День Прапора, цього дня вулицею Винниченка у Львові, біля приміщення обласної адміністрації, буде грати військовий оркестр та будуть представники військових підрозділів.

Крім того, 24 серпня у військових частинах відбудуться урочистості, під час яких військовослужбовців, які відзначилися цього року в зоні АТО або на полігонах, нагородять різними відзнаками. Але найбільшою нагородою для військових буде вільний час, який вони зможуть провести зі своїми родинами", - зазначив полковник.

Додамо,  24 серпня в Академії сухопутних військ буде день відкритих дверей, де мешканці зможуть оглянути військову техніку, яка є на озброєнні в Україні.

За словами офіцера зі зв'язків із громадськістю, капітана ЗС США Скотта Куна, у Сполучених Штатах Америки сценарій святкування дня Незалежності залежить від місцевої громади.

"Якщо місцева громада залучає до святкування військових, то вони беруть участь у параді, нарівні з учнями шкіл та громадськими організаціями. Це можуть бути військовий оркестр та кавалерія. Це залежить від того, скільки грошей на святкування надає громада" , - наголосив Скотт Кун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ