Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовці з Канади відвідують дітей і молодь центру «Джерело»

З вересня 2015 року з місією «Unifier» в Україні перебуває 200 канадських військовослужбовців. На Яворівському полігоні вони вчать українських військових основам тактичної медицини, обороні блокпостів, знешкоджуванню вибухових пристроїв тощо. Поряд з тим військові з Канади встигли стати друзями для дітей і молоді з особливими потребами центру «Джерело». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вперше до Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» військовослужбовці  завітали у грудні минулого року. Це був офіційний візит Міністра у справах ветеранів Канади п. Кента Гегра. Відтоді у стінах Центру канадські військовослужбовці є неодноразово. Вони приходили у «Джерело», щоб провести час з дітьми, побавитися, підтримати їх своєю увагою та подарунками. Також військові Канади передали установі  кошти для придбання розвиткових іграшок.

У липні «Джерело» приймало делегацію капеланської служби Збройних сил Канади, яку очолив головний військовий капелан Канади Ґай Чепделейн. Разом із Митрополитом Юрієм (Каліщуком), Першоієрархом Української православної Церкви в Канаді, вони провели спільну молитву в капличці Центру, після чого обмінялися з дітками подарунками.

Кожна зустріч з людьми, які так щиро підтримують Україну і прагнуть піклуватися про дітей і молодь з особливими потребами, надихає і мотивує. Вихованці Центру, батьки та працівники вдячні військовим з Канади за відкритість, солідарність та дружбу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ