Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовцям бракує зимових шапок, курток і теплої білизни, - Міноборони

Міністерство оборони заявляє про брак зимових шапок, курток і білизни для видачі військовослужбовцям.

Про це на брифінгу повідомила речник Міноборони Оксана Гаврилюк, передає Цензор.НЕТ.

"За рахунок отриманого від підприємств речового майна організовано забезпечення Збройних сил України теплим одягом. У першу чергу, мова про військовослужбовців, які виконують завдання в районі проведення АТО. На сьогодні військовослужбовці, задіяні в АТО, забезпечені теплим одягом на 90%. Так, особовий склад повністю забезпечений шапками-фесками і підшоломниками, утепленими польовими куртками і штанами, польовими костюмами, черевиками з високими берцями, зимовими рукавицями, шкарпетками і натільною білизною. Починаючи з 27 жовтня, в об'єднані центри забезпечення ЗСУ з підприємств уже надійшли: понад 23 тисячі пар черевиків із високими берцями, 22 тисячі комплектів польових костюмів, 5 тисяч зимових вітровологостійких курток і 17 тисяч пар штанів, понад 4 тисячі комплектів теплої трикотажної білизни. Разом із тим, для видачі військовослужбовцям бракує зимових шапок, флісових курток-утеплювачів і теплої білизни, які не надійшли в Міноборони у встановлені терміни від підприємств виробників. Дозабезпечення окремими предметами речового майна військовослужбовців в зоні АТО заплановано після його надходження з підприємств. Ми плануємо це зробити вже в другій половині листопада", - сказала вона.

За словами Гаврилюк, Міноборони розраховує, що одяг, котрого бракує, надійде від виробників у другій половині листопада.

Нагадаємо, раніше ЗМІ стало відомо про скандал із постачанням і пошиттям форми для українських військовослужбовців. Зокрема, президент асоціації "Укрлегпром" заявив: "Є побоювання, що постачання обмундирування для ЗСУ буде зірвано, а бюджетні гроші не освоєно: швейні підприємства відмовляються від участі в тендерах". Пізніше стало відомо, що "швейники" відмовилися працювати з МО. Зимова форма в армії буде в кращому випадку до кінця грудня і її не вистачить, щоб закрити потреби". У Міноборони заявили, що "100% особового складу забезпечено формами, зокрема і зимовими", а найближчим часом бійці ЗСУ отримають флісові куртки й утеплені черевики з високими берцями. Президент Порошенко, у свою чергу, заявив, що "сьогодні український воїн нагодований, одягнений, взутий, навчений і озброєний".

Також про цю ситуацію писав у своєму блозі "Провал держзакупівель у Міністерстві оборони" головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ