Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовцям служби правопорядку волонтери передали Volkswagen Т4

У Львові на території військової частини Західного територіального управління Військової служби правопорядку представники Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького на чолі із ректором, доктором ветеринарних наук, професором Володимиром Стибельом передали військовослужбовцям ВСП волонтерську допомогу — автомобіль Volkswagen Т4, повідомив Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

Як пояснив доцент університету ветеринарної медицини Віктор Шекель, який брав безпосередню участь у придбанні та транспортуванні мікроавтобуса для військових, у вищому навчальному закладі вже другій рік поспіль студенти, викладачі та персонал збирають кошти на потреби армії.

— На придбання цього транспортного засобу кошти збирали, можна сказати, усім миром, хто скільки може, — зазначив доцент Віктор Шекель. — На вченій раді прийняли рішення щодо допомоги військовим. Частину грошей наскладали потрошку студенти, частину — професорсько-викладацький склад, частину — меценати та небайдужі. За кордоном наші німецькі та польські партнери, розуміючі у якому становищі перебуває Україна, теж пішли на зустріч і у ціні автомобіля не врахували свій бізнес-інтерес і ще додатково безкоштовно укомплектували транспортний засіб комплектом шин та додаткових сидінь. Ось так нам вдалося придбати для потреб українського війська мікроавтобус, який має покращити нашим воїнам умови пересування на автошляхах у районі виконання бойових завдань, — сказав він.

Ключі від автомобіля професор Володимир Стибель урочисто вручив командиру взводу військової інспекції безпеки дорожнього руху, де він саме буде використовуватися.

Присутній на заході настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Степан Сус здійснив обряд освячення транспортного засобу.

— Для нас важливо освятити ті чи інші речі, які пізніше використовуються для різних військових потреб, важливо просити Божого благословення, щоб Господь боронив від ворожих куль усіх наших воїнів — захисників Вітчизни, — сказав отець Степан Сус.

Начальник відділу Військової служби правопорядку Західного територіального управління полковник Валентин Казакевич пояснив, що цей автомобіль буде обладнаний спеціальними засобами з безпеки дорожнього руху і використовуватиметься для супроводу колон техніки та всіх інших невідкладних заходів, пов’язаних із безпекою дорожнього руху як у межах відповідальності Західного територіального управління ВСП, так і у районі проведення Антитерористичної операції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ