Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військових прокурорів у добровольчих батальйонах немає і бути не може

Військових прокурорів у добровольчих батальйонах немає і бути не може, - прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зокрема, Антон Геращенко зазначив: «Напомню, в июле был принят закон, который обязывает военную прокуратуру отправлять в каждую часть военного прокурора, но я этого не видел». «Если в каждом батальоне на 400-500 человек будет военный юрист, у нас не будет преступлений», - підсумував радник Міністра внутрішніх справ України.

У зв'язку з коментарями Антона Геращенка Управління зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України має декілька уточнень, які, на нашу думку, будуть не без користі громадськості і ЗМІ.

1. Всі утворені в системі внутрішніх справ добровольчі батальйони патрульно-постової служби спеціального призначення не є військовими формуваннями Збройних Сил України, діють виключно і у межах вимог Закону України «Про міліцію», тобто апріорі не підпадають під юрисдикцію Статутів Збройних Сил України, а також під нагляд органів військової прокуратури, повноваження якої чітко виписані у згаданому Законі (прийнятому, насправді, не у липні, а у серпні поточного року). Тому не дивує, чому Антон Геращенко не побачив у кожному міліцейському батальйоні військового прокурора, оскільки відповідно до згаданого Закону їх там немає і не може бути.

2. З кінця серпня в зоні проведення антитерористичної операції діють чотири військові прокуратури на правах гарнізонних та Управління нагляду за додержанням законів об’єднаними силами АТО військової прокуратури Південного регіону.

Кандидат в народні депутати, радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі каналу «24» виклав свої пропозиції щодо діяльності військової прокуратури України. 

З метою підвищення правової грамотності спікерів органів державної влади, Головна військова прокуратура України готова допомогти їм в організації прослуховування прискореного курсу оперативно-тактичних та практично-бойових дисциплін в будь-якому вищому навчальному закладі Міністерства оборони або Національної гвардії України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ