Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Візовий режим з РФ: українці за чи проти?

У випадку проведення референдуму щодо запровадження візового режиму із Росією цю ініціативу підтримали б 32% українців, проти неї – 51%, 4% – не голосували, 13% – не визначилися із відповіддю. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2017 року.

Найбільше прихильників візового режиму з Росією серед опитаних західних регіонів – 42%. Водночас, стільки ж там і не підтримують цю ініціативу. В інших макрорегіонах противників ідеї запровадження візового режиму з Росією більше, аніж прихильників. Серед симпатиків партій найбільшими апологетами запровадження віз із Росією є прихильники ВО Свобода, Громадянської позиції та БПП Солідарність. Найбільше противників серед тих, хто підтримує Опозиційний блок та партію «За життя».

Надання російській мові статусу державної підтримують 29% опитаних, 63% – проти, 8% – не визначилися. На Сході та Півдні двомовність підтримують не менше 40% опитаних, водночас не менше виступають і проти цієї ініціативи. Найменше тих, хто за дві державні мови, серед респондентів Заходу.

59% опитаних за унітарний устрій України, 23% – за федеративний. Найбільше прихильників федерації серед мешканців Півдня та Сходу (по 32-33%).

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 22-30 листопада 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ