Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Візит Ердогана в Україну відбудеться в травні-червні

Президент України Реджеп Таїп Ердоган відвідає Україну за один-два місяці. Не виключено, що до цього часу буде завершено і роботу над Угодою про зону вільної торгівлі. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів Надзвичайний і Повноважній Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель.

"Президент Туреччини має намір відвідати Україну через місяць чи два. Це досить важко, але, можливо, переговори (по Угоді про зону вільної торгівлі — ред.) будуть завершені до того часу. Обидві країни потребують цієї Угоди й обидві країни від цього виграють", - сказав дипломат.

За його словами, візит президента Туреччини — це частина механізму співпраці, передбаченого діяльністю Стратегічної ради високого рівня.

"Щороку президенти відвідують країни один одного. Торік Петро Порошенко був у Туреччині. Два роки тому Реджеп Таїп Ердоган був тут. І тепер президент Туреччини знову приїде з кількома міністрами для обговорення численних питань", - сказав Тезель.

Щодо підготовки документа глава диппредставництва наголосив, що Угода сприятиме залученню турецьких інвестицій в Україну та передбачає розширення у тим сферам, по яким не включена повна лібералізація.

"Ця Угода не лише про торговельні відносини, також про залучення інвестицій... Майбутня Угода, над якою ми працюємо, не включає повну лібералізацію у всіх сферах, так само, як усі інші укладені нами угоди. Ми можемо почати з такого формату та розширювати його пізніше", - вказав Тезель.

За його даними, через події останніх трьох років, особливо кризу в Україні, обсяг торгівлі між Україною та Туреччиною знизився. На даному етапі цей показник становить близько 4 млрд дол., керівництво держав ставить за мету його збільшення у 5 разів, у т.ч. завдяки підписанню Угоди про ЗВТ.

Як повідомлялося раніше, у березні Україна та Туреччина домовилися активізувати роботу для підписання у 2017 році трьох пріоритетних документів щодо вільної торгівлі, оновленої угоди про взаємний захист інвестицій та угоди про уникнення подвійного оподаткування.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ