Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Вкрадені Януковичем гроші треба розділити між родинами загиблих Героїв, - Іллєнко

Депутати-націоналісти вимагають від уряду Володимира Гройсмана, вкрадені бандою Януковича 152 млн грн, розділити між сім’ями загиблих Героїв Небесної сотні та родинами вбитих в російсько-українській війні воїнів. Про це в з посиланням на народного депутата Андрія Іллєнка повідомило видання Вголос.

«Депутати націоналісти, зокрема представники ВО Свободи та Національного корпусу, сьогодні прийшли на засідання уряду. Ми це робимо рідко. Але ми прийшли, бо вважаємо, що це питання моральний обов’язок не тільки наш, а й всіх свідомих українців. Зокрема  кошти вкрадені бандою Януковича, а це більше, ніж 152 млн грн, які в минулому році були повернені у державний бюджет, ми вимагаємо розділити між сім’ями загиблих воїнів та Героїв Небесної сотні», - сказав Іллєнко.

Народний депутат-націоналіст наголосив, що Володимир Гройсман прийняв пропозицію націоналістів, а тому він сподівається, що влада виконає свою обіцянку.

«Зрозуміло, що ці повернені у держбюджет гроші – це капля в морі та навіть не 1% із вкраденого в українців бандою Януковича. Але принаймні це вже якась конкретна сума, яка є в бюджеті. І відповідно, оскільки це позапланові бюджетні надходження , ми закликали уряд розділити ці гроші пропорційно між родинами Героїв Небесної сотні і родинами загиблих воїнів російсько-української війни. І відповідно, на скільки я почув від прем’єр-міністра, уряд готовий підтримати цю пропозицію. Нам обіцяли це зробити в подальшому. Ми це контролюватимемо, щоб це було дійсно виконано, оскільки депутати-націоналісти вже не очікують від цього уряду якогось конструктивну.  Але зазначу, що цю обіцянку наші чиновники зобов’язані виконати», - наголосив нардеп.

За словами Андрія Іллєнка, сума одноразової допомоги сім’ям загиблих героїв становитиме приблизно 47 тис. грн.

«Це буде одноразова матеріальна допомога. Вона становитиме десь приблизно 47 тис гривень», - додав нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ