Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Влада Баварії висунула Меркель ультиматум

Керівник уряду Баварії Хорст Зеехофер висунув канцлеру Німеччини Ангелі Меркель ультиматум у зв'язку зі сформованою у країні ситуацією з біженцями, - BBC.

У заяві, яку цитують німецькі медіа, пан Зеехофер зажадав, аби канцлер відновила на кордонах країни закон і порядок. Прем'єр Баварії не зазначив, що саме має на увазі.

На виконання цієї вимоги Хорст Зеехофер дав Ангелі Меркель два тижні. В інакшому випадку він пообіцяв звернутися із позовом до Конституційного суду.

Раніше прем'єр Баварії, який також очолював місцеву партію ХСС, що входить в один блок із партією Ангели Меркель, вже висловлював невдоволення міграційною політикою канцлера і погрожував звернутися до суду.

Пані Меркель торік погодилася прийняти у Німеччині приблизно мільйон біженців. При цьому останнім часом у країні спалахнули одразу декілька скандалів, пов'язаних із мігрантами, які нещодавно приїхали.

Зокрема, у переддень Нового року у Кельні більше 100 жінок зазнали нападів. У більшості випадків агресія мала сексуальний підтекст, а в деяких дійшла до зґвалтувань. На думку поліції, більшість учасників нападів - мігранти.

Крім того, вже цього року в місті Борнхайм чоловікам-мігрантам заборонили відвідувати басейн. Керівництво оздоровчого комплексу пояснило такий крок тим, що з їхнього боку були сексуальні домагання до жінок.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ