Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Влада тішитиме кожного з трьох опозиційних лідерів уявним рейтингом у 15%, - Возняк

«Третя Республіка» - це група, яка хоче впливати на перебіг президентської виборчої кампанії, але не планує подавати свого кандидата у президенти. Про це сьогодні, 9 вересня, під час прес-конференції повідомив політолог, громадський діяч, редактор журналу «Ї» Тарас Возняк.

За словами Возняка, нарешті з колії зрушив потяг євроінтеграції.

«Машиністом цього потягу є Віктор Федорович Янукович. Наприкінці цього поїзда вчепилися трійко зайців. Що залежить від цих попутчиків, чи зайців, які їдуть цим потягом до ЄС, а що залежить від машиніста? Вони дуже мало впливають на перебіг подій», - зазначив Тарас Возняк.

Він пояснив, що трійко зайців – це опозиційні лідери, які сьогодні не мають вагомо впливу на євроінтеграційні процеси. Для того, щоб мати вплив, потрібно визначитись з єдиним кандидатом у президенти.

«Зараз ми маємо триголового змія. Тіло одне – опозиційне, а голови різні. За яку з цих голів голосувати?», - зазначив Возняк.

Він також додав, що реально ні Тимошенко, ні Луценко участі у виборах взяти не можуть, через судимість, тому будь-які номінальні висунення їх на посаду кандидата є неможливими.

Натомість Возняк переконаний, що влада використає особисті амбіції трійки опозиційних лідерів на свою користь.

«Влада буде використовувати технологію, якою переконуватиме, що ці три красуні (Яценюк, Кличко, Тягнибок, - ред.), мають рейтинг 15%, і ті будуть тішитись цим рейтингом. Завдання влади дотягнути їх у такому стані до кінця», - сказав Возняк.

Він також додав, що реально політики вже бачать картину, яка вимальовується. У когось рейтин йде на спад, у когось він у стані стагнації, а у когось є позитивний приріст, і він лише нарощуватиме потенціал.

Возняк наголосив, що у декого з кандидатів особистий рейтинг не підніметься вище 4%, хоч у ВРУ його партії вдалося набрати 11%.

«Ми будемо пробувати пояснити таким кандидата, що балотування з таким рейтингом – це політичне самогубство», - заявив Возняк.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ