Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада Туркменистану заарештувала співробітника Радіо Свобода

Влада Туркменистану заарештувала співробітника Радіо Свобода Худайберди Аллашова. Це сталося 3 грудня в північній провінції Дашоґуз. Того дня поліцейські вдерлися до його будинку, побили його і оточили родину Аллашова.

Журналістові та його матері були пред’явлені звинувачення в зберіганні жувального тютюну, яке в Туркменистані формально є забороненим. Водночас цей продукт широко споживається, і дотепер не повідомляли про випадки арештів через його вживання або зберігання.

Дружина Аллашова повідомила, що чоловік під примусом зізнався у володінні 11 кілограмами продукту. Вона побоюється, що тепер Аллашов може бути засуджений до семи років позбавлення волі.

«Ми вважаємо ці звинувачення частиною цілеспрямованої кампанії, покликаної змусити замовкнути нашу туркменську службу і залякати туркменський народ. За останні 18 місяців наших журналістів арештовували, ізолювали, били, допитували, їм погрожували, і ми вважаємо відповідальним за такі дії туркменський уряд», – сказав 5 грудня президент корпорації RFE/RL Томас Кент.

Також у Туркменистані один із журналістів Радіо Свобода перебував під загрозою арешту, а інший зазнав фізичних ушкоджень в результаті серії нападів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ