Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Влада залишила ЖЕКи, але нав’язала управителів від «комунальних олігархів», - Мазурчак

​Ухвалені парламентом зміни до закону «Про особливості застосування права власності в багатоквартирному будинку» мають небагато спільного з реформою ЖКХ та грають на користь «комунальних олігархів». Про це сьогодні заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

Він зазначив, що відповідне рішення ВР продовжує роботу ЖЕКів фактично на невизначений строк і дозволяє владі примусово призначати управителів багатоповерхівок. «Парламентарі прийняли половинчасте рішення і в черговий раз підтримали «комунальних олігархів», – наголосив Олександр Мазурчак.

«Автори закону заявляють, що вони запобігають комунальному колапсу. Насправді, продовження роботи ЖЕКів на невизначений час та відсутність чіткої процедури призначення управителів у багатоповерхових будинках призведе до зловживань із спільним майном мешканців та повністю законсервує ситуацію з неякісним і дорогим обслуговуванням будинків», – зазначив він.

Мазурчак нагадав, що «Наш край» наполягає на відтермінуванні щонайменше на півроку норм закону про призначення багатоповерхівкам з 1 липня управителя, якщо їхні мешканці не обрали форму управління.

«За цей час парламент і уряд мають провести інформаційну кампанію для людей, а також усунути прогалини в законодавстві та ухвалити зміни, які працюють на людей, а не «комунальних олігархів», – повідомив співголова партії «Наш край».

Він зазначив, що необхідний для вирішення цих питань законопроект, співавтором якого є співголова партії «Наш край», народний депутат Антон Кіссе, вже зареєстровано у Верховній Раді. «Депутати мають вирішувати наявні проблеми, а не вдавати турботу про людей», – підсумував Олександр Мазурчак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ