Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Діонісій (Ляхович) завершив свій візит до Греції

З 16 до 25 листопада 2006 року проходив офіційний візит Преосвященного Владики Діонісія (Ляховича), Єпископа-помічника Верховного Архієпископа до Греції. Під час візиту Владика Діонісій зустрівся з Послом України у Греції Валерієм Цибухом; учасники зустрічі обговорили питання, що стосуються української еміграції в Грецькій республіці. Про це «Гал-info» повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.
Владика, від імені Блаженнішого Любомира,  висловив щиру подяку Послу за його старання щодо функціонування української школи в Афінах та за добру співпрацю між Посольством України у Греції та греко-католицькою громадою в Афінах.
18 листопада Владика зустрівся з Апостольським Нунцієм у Греції Преосвященним Владикою Патриком Ковеном. Під час розмови Владика Діонісій висловив подяку Владиці Патрикові за його опіку над греко-католицькою громадою.

19 листопада в Катедральному соборі Святої Тройці розпочалася Божественна Літургія, яку у співслужінні з Апостольським Нунцієм Архієпископом Патриком та Владикою Анаргіросом відслужив Владика Діонісій. Урочисту процесію від резиденції екзарха до собору, на порозі храму зустріли наймолодші греко-католики, які привітали владик. У проповіді Єпископ-помічник Верховного Архієпископа закликав вірних до взаємної підтримки один одного на чужині та консолідації навколо Церкви.
Ввечері у цьому ж храмі Владика Діонісій разом з Владикою Анаргіросом відслужив Панахиду за жертв Голодомору, також відбувся концерт-реквієм.
Владика Діонісій також мав зустріч з Архієпископом Николаосом, де обговорювалося питання забезпечення духовної опіки вірних нашої Церкви на території Греції. При цьому Владика Николаос запевнив у своїй подальшій підтримці. 
Крім того, Владика Діонісій зустрівся з членами Парафіяльної ради, а також відбулася зустріч Єпископа-помічника Верховного Архієпископа з директором алюмінієвого заводу Марком Калергісом, і висловив йому подяку за добре та щире ставлення до українців (на цьому заводі працює 30% українців).
Преосвященний Владика Діонісій також відвідав Українську школу, в якій сьогодні навчається 45 дітей різного віку з усієї України. Ця школа діє уже 6 років як стаціонарна. У розмові з дітьми владика закликав їх не забувати своєї мови, добре вчитися та в майбутньому повернутися до України, щоб там застосувати свої знання.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ