Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Власник телеканалу «ПравдаТУТ» купив телеканал «КРТ Київ»

За даними єдиного державного реєстру, власником 100% ТОВ «ТРК “Академія”» з розміром статутного фонду 160 тис. грн став Іван Гришин – директор і власник телеканалу «ПравдаТУТ», а керівником телерадіокомпанії з 14 червня стала Марія Гричко, яка очолює телеканал «ПравдаТУТ Львів». Повідомив Детектор Медіа.

ТОВ «ТРК “Академія”» володіє ліцензією на ефірне мовлення обсягом 16 годин на добу на 27 ТВК в Києві з логотипом «КРТ Київ». Цю київську частоту компанія ділить з бучанською ТРК «Сатурн» у формі ТОВ, яка має ліцензію на ефірне мовлення 8 годин на добу з логотипом «КРТ Місто». Обидві компанії входять в універсальну програмну послугу в Києві та його передмістях, тобто є обов’язковими для ретрансляції в київських кабельних мережах.

ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн» раніше мали одного власника – ТОВ «ТЛС-100», що належить Ларисі Васильєвій – дружині політика, народного депутата кількох скликань, екс-генпрокурора Геннадія Васильєва.

За даними джерел «Детектора медіа», ТРК «Сатурн» нині теж перебуває в процесі зміни власника, після чого на частоті ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн» планується запуск телеканалу «ПравдаТУТ». Поки що, за даними державного реєстру, власником ТРК «Сатурн» (розмір статутного фонду – 1 млн 518 тис. грн) є ТОВ «ТЛС-100», а директором – Віктор Павленко.

Нагадаємо, влітку 2016 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення мала сумніви в прозорості власності телеканалу КРТ, а тому відкладала питання продовження його київської ефірної ліцензії. На той час ТОВ «ТЛС-100», яке володіло ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн», вказувало своїм кінцевим бенефіціаром громадянку Сейшельських Островів Сандру Джину Еспарон. А представник телеканалу КРТ стверджував, що Геннадій Васильєв більше не має стосунку до каналу, бо «він відступив від справ».

Через деякий час ТОВ «ТЛС-100» змінило структуру власності та стало належати напряму Людмилі Васильєвій. Після цього Нацрада 24 листопада 2016 року продовжила ліцензію на мовлення ТРК «Академія», а 22 грудня 2016 року – переоформила і продовжила ліцензію на мовлення ТРК «Сатурн». Кінцевим бенефіціаром обох телекомпаній була вказана Людмила Васильєва.

Детектор Медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ