Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вода з бювету у Трускавці стане платною

З 1 грудня ПрАТ «Трускавецькурорт» вводить плату за відвідування бювету. Про це 18 жовтня керівництво ПрАТу повідомило представникам приватних та державних санаторно-готельних закладів, повідомили у Трускавецькій міській ради.

З 1 грудня на бюветі запрацюють турнікети та каси продажу абонементів. Вартість одного відвідування бювету становитиме 3,5 грн, а одноразове споживання мінеральної води не повинно перевищувати 350 мл. Як повідомляють у ПрАТі, такий тариф знаходиться на межі рентабельності, проте дозволить забезпечити утримання бювету та території довкола нього, дослідницької лабораторії, покрити собівартість видобутку води.

В оновлених правилах користування бюветом мінеральних вод, які представив «Трускавецькурорт», зазначається, що в наявності до споживання залишаються чотири види мінеральних вод: «Нафтуся», «Марія», «Софія» та «Броніслава». Незмінні й фіксовані дози подачі води (100,150,200 та 250 мл) та графік роботи бювету – 7.00-10.00, 12.00-15.00 та 17.00-20.00.

У товаристві запевняють, що система входу в бювет буде спрощена до автоматизму. Окрім того у вестибюлі поставлять спеціальний зчитувальний пристрій, який дозволить перевірити залишок невикористаних відвідувань.

Для місцевого населення, як повідомлялось раніше, відвідування бювету залишиться безоплатним – трускавчани матимуть змогу пити воду за приписом лікаря безкоштовно.

Слід зазначити, що у депутатських комісіях Трускавецької міськради обговорюють створення спільного підприємства з видобутку та реалізації мінеральних вод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ