Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водії напакували контрабандними цигарками рейсовий автобус

У кондиціонері рейсового автобуса водій намагався приховати від митного контролю майже 1300 пачок сигарет, а в мікроавтобусі службовий собака занюхав 1745 пачок сигарет, повідомили ГУ ДФС у Львівській області.

Учора ввечері, 30 листопада, для виїзду з України через пункт пропуску «Рава-Руська–Гребенне» прибув рейсовий автобус з 15 пасажирами, які заявили про відсутність у них товарів. Натомість водії задекларували по два блоки сигарет. Під час митного огляду транспортного засобу в працівників митниці виникли підозри щодо можливого приховування товарів, обмежених до переміщення. Автобус скерували у бокс поглибленого огляду, де спільна оглядова група митників та прикордонників знайшла приховані сигарети. Вони містились у порожнині кондиціонера.

В іншому випадку у пункті пропуску «Краковець–Корчова» водій мікроавтобуса, громадянин Республіки Польща, у спеціально обладнаному сховищі приховав 1745 пачок сигарет. Завадити перевезти їх через кордон митникам допоміг службовий собака «Джанго».

Так водії автобуса та мікроавтобуса вчинили дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з використанням спеціально виготовлених сховищ.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Сигарети та мікроавтобус вилучено. Справи скерують до суду, який і визначить покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ