Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водій 11 маршруту відмовився зупинитись там, де потрібно було незрячій пасажирці

Сліпу жінку водій образив у автобусі. Шофер із 11 маршруту (номер ВС 24 91 ЕВ)не зупинився поблизу поліклініки, де хотіла вийти незряча. Про це повідомили у прес-службі Асоціації перевізників Львівщини.

Жінка під час посадки в автобус пред'явила посвідчення, яке підтверджує право безкоштовного проїзду. Також пані попросила водія зупинити їй на вул. Виговського, де є поліклініка. Водій натомість прохання пасажирки проігнорував. Тож жінка була змушена вдруге просити про зупинку, і знову без реакції з боку водія. Незряча відтак вийшла аж на зупинці "Мотозавод", просила сторонніх людей, аби допомогли їй сісти в інший автобус, та поверталася ним до поліклініки.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка отримав скаргу про інцидент, зорганізував зустріч керівництва підприємства, водія, представника товариства сліпих та скаржниці. Зустріч тривала понад 1,5 години.

Після того, як шофер та адміністрація визнали, що були неправі, вибачилися перед пасажиркою із вадами зору, львів'янка відмовилася від своєї вимоги звільнити шофера із роботи. Втім, керівництво підприємства не залишило поза увагою факт грубого порушення правил надання послуг. Тож водія Андрія Дацківа притягнули до адміністративної відповідальності.

"Львівське обласне відділення ВГО "ВААП" публічно приносить вибачення п. Кіріловій Ерні за неповагу і образу з боку водія автобуса і водночас дякує незрячій за великодушність до винуватця, який визнав свою неправоту.

Водночас звертаюся до всіх керівників АТП, водіїв яких щоденно обслуговують пасажирів:

будьте терплячими і чуйними, особливо щодо людей із вадами здоров'я, учасників АТО, переселенців,

соціально незахищених. Шофери, показуйте свою вихованість і толерантність у спілкуванні із пасажирами", - зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ