Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водіям вантажівок нагадують про обмеження руху у спеку

З метою збереження дорожнього покриття автомобільних доріг у період тривалої спекотної погоди (при температурі повітря вище 28 градусів) діють обмеження руху для великогабаритних автотранспортних засобів, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У департаменті  дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської облдержадміністрації нагадують - якщо  загальна маса вантажівки понад 24 т і  навантаження на вісь 7 тонн то з 10:00 до 22:00 на дороги області виїжджати заборонено.

Такі заходи необхідні для безпеки водіїв і збереження автодоріг.

Для інформування водіїв вантажного транспорту про обмеження руху на автодорогах встановлено відповідні дорожні знаки та інформаційні панно.

Крім цього, цілодобово підрозділи Укртрансбезпеки, Національної поліції та Служби автомобільних доріг здійснюють заходи з габаритно-вагового контролю.

Це контроль за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування, який включає перевірку відповідності габаритно-вагових параметрів таких транспортних засобів установленим законодавством параметрам і нормам, наявності дозволу на рух за визначеними маршрутами, а також дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів.

У департаменті також нагадують, що обмеження руху не поширюється на транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів, що швидко псуються, та ті, які використовуються під час ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ