Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Водне поло: Головні тренери «Динамо» та «Слобожанця» розкритикували арбітрів

Головні тренери найсильніших ватерпольних клубів України львівського «Динамо» та харківського «Слобожанця» Ігор Зінкевич та Сергій Колточихін відповідно розкритикували роботу арбітрів після завершення центрального матчу 3 туру в Одесі. Нагадаємо, вперше у цьому чемпіонаті гравці «Слобожанця» обіграли «Динамо» з рахунком 9:6.

Ігор Зінкевич, головний тренер «Динамо»

-Не хочу сказати, що хтось комусь допомагав у цьому матчі, але хочу сказати, що суддівство було на низькому рівні. Рівень арбітрів не відповідав рівню матчу. Для прикладу, вилучення Олександра Дядюра та Віталія Свіщова були справедливими, а от вилучення ще одного нашого ключового гравця Сергія Грішина було абсолютно помилковим. З деякими гравцями ми ще поговоримо чому вони так вчинили. Особливо наш ключовий гравець Олександр Дядюра, який кинувся у бійку. Арбітри матч не контролювали. Якби зробили б по багато вилучень з однієї та з другої сторони, усе було б нормально. Не може бути такого, щоб було одне чи два вилучення за два зіграні періоди. Найбільше запитань у мене за що вилучили з гри Сергія Грішина, є запитання чому було так мало вилучень зі сторони обох команд. Як прокоментую своє вилучення? Такого ще не бачив, щоб на другій хвилині головний тренер отримав червону картку. Я ж нікого не бив і не ображав, а тільки запитав в арбітра чому не дали вільний удар… Повірте, треную команду уже майже 30 років, тому правила гри знаю добре.

Особисто я за те, щоб матчі такого рівня судили міжнародні арбітри, однак тут не все так просто. Є чимало нюансів, особливо фінансових. Загалом, хотів би привітати суперника з перемогою. Ми програли за грою, хоча мали шанси наприкінці матчу зробити рахунок 8:7 на користь суперника і внести в матч серйозну інтригу. Юрій Бегень свій момент реалізувати не зумів, після чого стало зрозуміло, що нам забракне часу, щоб відігратися. Перш за все, у поразці повинні винити себе. По ходу матчу пропустили два голи з дальньої дистанції, які суттєво допомогли супернику. Загалом, наш зірваний тренувальний процес до туру в Одесі дав про себе знати.

Сергій Колточихін, головний тренер «Слобожанця»

-На жаль, арбітри не нові, і наші матчі судять уже не вперше. Арбітру з Києва Віктору Клєстову бракує досвіду, особливо для матчів такого рівня. Щодо іншого арбітра Олександра Ставертія з Одеси кращого сказати не можу. Арбітр з Одеси дозволяв гравцям грати жорстоко, а це неправильно. Уже неодноразово казав, що рано чи пізно якщо не даватимуть вилучень, то гравці починають самі виясняти стосунки. Так воно і вийшло. Вважаю, що арбітри випустили гру зі свого контролю. Незважаючи на це, ми увесь час вели у рахунку, тому на результат це, мабуть, не вплинуло. Чимало голів ми забили, граючи у рівних складах. Вважаю, що судді помилялися в обидві сторони. Наші матчі не можуть судити арбітри зі Львова чи Харкова, доводиться надіятися на інших арбітрів. Якщо запрошувати арбітрів з-за кордону, то хто їм буде усе оплачувати? Можливо, до цього прийдемо, але внески будуть більшими, відповідно ми отримаємо більше фінансове навантаження. Я за такий варіант, однак якщо їхню роботу оплатить федерацію. Якщо їх запросить та оплатить або львівська, або харківська команда, то такий варіант мене не влаштовує.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ