Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вогонь з Вифлеєму вже у Львові

Програму різдвяних святкувань у Львові розпочали зі світла Вифлеємського вогню – вчора в Архикатедральному Соборі Святого Юра під час святкового Богослужіння зі святилища Собору винесли Вогонь, привезений напередодні з Вифлеєму. Продовження свята було на площі біля пам’ятника Митрополита Андрея Шептицького. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вифлеємська зоря у нічному небі була дороговказом для трьох східних царів, які вирушили кожен зі свого міста, щоб зустрітися у вертепі, де спочив новонароджений Христос – Спаситель світу. Цьогоріч Львів, подібно як і колись три східні царі, вирушає у мандрівку до Христового Різдва зі світлом Вифлеємського вогню. Ця містерія пройшла під промовистим гаслом «Зі світлом Вифлеєму до Христового Різдва», щоб з початком Різдвяного посту ми, як християнське суспільство міста Львова та нашої Львівської Архиєпархії, окрім святкових клопотів, розваг та ілюмінацій, подарунків і солодощів, не загубили справжню дорогу миру, правди та справедливості, дорогу до Вифлеєму», - зазначили у Соборі св. Юра.

Протягом всього Різдвяного періоду вогонь буде виставлений в Соборі  разом з Чудотворною Іконою Вифлеємської Божої Матері.

Різдвяна програма заходів у Львові буде повідомлена сьогодні під час брифінгу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ