Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Воїни лісу»: побачив світ перший мультик про УПА

Вийшов у світ мультик «Воїни Лісу» – перший мультфільм про Українську повстанську армію, повідомили Теплі іграшки.

Наріжним каменем мультику є боротьба УПА проти московських окупантів, які десятиліттями чинили терор на території України, нищили голодом цілі села, вивозили людей в рабство до Сибіру, розстрілювали цвіт нації, грабували українські домівки, нав’язували свої ідеологію та мову. 

У мультику зроблено наголос на масовому вирубуванні карпатського лісу в наші дні. Проведено паралель – ті «наші» які крадуть ліс, не кращі за московських окупантів, які грабували українські села.

Для вояків УПА ліс був справжньою домівкою, джерелом спротиву та хоробрості, ось чому мультик названо «ВОЇНИ ЛІСУ». 

У мультику використана назва пластунського куреня «Лісові Чорти» для найменування повстанського загону. Як відомо Пласт – це стержень патріотичного виховання молоді. Свого часу до цього пластового куреня входив Роман Шухевич, варто відзначити одного з найвідоміших українців Богдана Гаврилишина. Також потрібно виділити Тараса Крушельницького, автора пісні «Гей гу, гей га» (використаної у мультику), якого у 26 років знищив сталінський режим.

Для найменування одного з негативних персонажів використано слово «Путлєр», яке асоціюється не тільки з лайкою, а й з терором, і хоча в нього набагато більша військова міць, проте його можна подолати за допомогою винахідливості та дружби.

Теплі іграшки
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ