Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Волкер: Прямі контакти з бойовиками лише затягнуть конфлікт

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер наголошує, що можливе встановлення прямих контактів з контрольованими Росією бойовиками на сході Україні, як цього вимагає Кремль, лише затягне конфлікт на Донбасі. Про це Волкер сказав під час виступу в аналітичному центрі "Атлантична рада" (Atlantic Cousil).

"2017-й є роком з найбільшим рівнем насильства у конфлікті з часу його початку", - зазначив він. Волкер також додав, що минула ніч була однією з тих, коли рівень насильства був одним з найвищих у цьому році, починаючи з лютого.

"Росія продовжує заперечувати свою власну роль у цьому (конфлікті на Донбасі. – Ред.), і саме тому так важко це урегулювати від самого початку. Росія наполягає на тому, що вона не має нічого спільного із силами, які вона створила, якими вона командує, які вона контролює з сепаратистськими керівними органами, у яких вона змінює за своїм бажанням лідерів, як вона це зробила у Луганську минулого місяця", - зауважив спецпредставник США.

"Росія прикидається, що її там немає. Вона наполягає, аби в рамках "нормандського процесу"... велися справи з представниками Луганська і Донецька, яких Росія створила. Хоча вони є нерівними та незаконними партнерами. Вона наполягає, щоб Україна робила це. У зусиллях, щоб з'ясувати, чи буде Росія готовою змінити курс, відвести свої сили та погодитись на миротворчу силу у регіоні (на Донбасі), Росія сказала "ні", бо "ви повинні мати справи з людьми з Луганська і Донецька". І наслідки цього полягатимуть лише у легітимізації її присутності та призведуть до подальшого затягування конфлікту", - наголосив Волкер.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має домовлятися із бойовиками "ЛДНР" для введення миротворців ООН.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ