Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

Володимир Гройсман обіцяє, що призові паралімпійців зрівняють з олімпійськими

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Західний реабілітаційно-спортивний центр національного комітету спорту інвалідів України у селі Яворів Турківського району Львівської області та поспілкувався із паралімпійцями – учасниками та переможцями Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро. Повідомив кореспондент Гал-інфо в Турківському районі.

На початку зустрічі Прем’єр-міністр подякував спортсменам та привітав із високим результатом на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро, під час якої українська збірна зайняла третє місце у загальнокомандному заліку.

"У чому успіх наших паралімпійців? Успіх – у Вас. Характер, воля, незламність – це те, що дає можливість вам перемагати", – зазначив Володимир Гройсман.

Голова Уряду побажав паралімпійцям утримувати досягнуті результати та нарощувати спортивну славу України.

Володимир Гройсман також подякував Уповноваженому Президента України з прав людей з інвалідністю Адміністрації Президента України, Президенту Національного Паралімпійського комітету України Валерію Сушкевичу за лідерство та Міністру молоді та спорту України Ігорю Жданову за увагу до цієї сфери.

Він відзначив, що Західний реабілітаційно-спортивний центр допомагає у реабілітації поранених воїнів АТО. Потужність Центру дозволяє одночасно проходити реабілітацію 300 особам. Загалом, більше 7 тис. людей зможуть отримати повноцінну якісну реабілітацію протягом року, підсумував Володимир Гройсман.

У свою чергу, Уряд буде інвестувати і підтримувати базу паралімпійців, підкреслив Прем’єр-міністр і запевнив паралімпійців, що всі призові гроші їхні тренери отримають в повному обсязі. А наступної паралімпіади призові для спортсменів та тренерів прирівняють до олімпійських

Слід зазначити, що окупація Росією Криму призвела до втрати бази параолімпійців з літніх видів спорту, і база у Турківському районі є єдино, де паралімпійці мають можливість готуватися до змагань

Після зустрічі зі спортсменами Прем’єр-міністр проінспектував перебіг будівництва-реконструкції дороги Н13 Львів – Самбір – Ужгород. Із ходом ремонтних робіт Главу Уряду ознайомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

"Роками дорожнє господарство занепадало і кількість виділених коштів на будівництво і реконструкцію аж ніяк не відповідали реальним потребам. - говорить Володимир Гройсман. - Дороги за один рік не будуються, це розуміє кожен. Сьогодні ремонт відбувається по всій Україні".

Як повідомив посадовець, наступного року розбудова українських доріг відбуватиметься ще активніше. "Ми закладаємо на 2017 рік до 40 млрд грн на ці цілі. І це – один із наших пріоритетів на майбутній рік".

Крім того, Володимир Гройсман зауважив, що в 2016 році сумарно на ремонт доріг Львівщини витратять – 2,2 млрд грн, а наступного року ця сума буде подвоєна.

Супроводжували Прем’єра голова ДФСУ Роман Насіров, народні депутати України Андрій Лопушанський та Микола Катеринчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ