Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Гройсман та Посол Японії в Україні обговорили потенційні напрямки співпраці країн

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у понеділок, 4 липня, зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Сумі Шігекі. Сторони обговорили практичну взаємодію двох країн, а також ключові напрямки перспективної співпраці, передає Урядовий портал.

Володимир Гройсман подякував Послу Сумі Шігекі за підтримку Японії України у політичній та економічних сферах, зокрема щодо реконструкції Бортницької станції аерації. Він нагадав, що Японія виділила близько 1 млрд доларів на реалізацію проекту. Найближчим часом заплановане його практичне провадження, зазначив Прем'єр-міністр.

"Це надзвичайний проект для мешканців Києва, прилеглих територій, серйозний екологічний проект і внесок Японії є дуже важливим", - заявив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр висловився за поглиблення та розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в економічній, інвестиційній та торгівельній сферах. "Ми дуже у цьому зацікавлені, готові приймати в Україні представників японського бізнесу. Запланований на другу половину ц.р. візит представників ділових кіл з Японії - був би дуже доброю подією, на якій ми могли би більше дізнатися про наші спільні можливості, спільні потреби і накреслити нові проекти", - зазначив він.

Посол Японії висловив сподівання, що проект реконструкції Бортницької станції аерації буде успішно реалізований. Він окреслив потенційні проекти, у здійсненні яких може допомогти Японія, а також звернув увагу на актуальні питання, що потребують врегулювання. Серед них – посилення незалежності Державної інспекції ядерного регулювання України, а також відшкодування ПДВ з допомог міжнародних організацій.

Співрозмовники обговорили потенційні напрямки співпраці. Голова Уряду поінформував Посла про зацікавленість у залученні японської сторони до таких пріоритетних сфер роботи Уряду як будівництво доріг, енергоефективність, модернізація обласних лікарень, а також сучасних моделей утилізації побутових відходів.

Володимир Гройсман також розповів, що одним з пріоритетів Уряду є реформа митниці. Він поінформував, що згідно з домовленостями із американськими партнерами, в Україні працює Місія США з оцінки потреб української митниці, за результатами якої буде розроблено звіт щодо необхідного переоснащення та змін у системі роботи митної служби.

Обговорюючи питання виконання Мінських домовленостей, Володимир Гройсман наголосив, що Україна доклала усіх зусиль для реалізації Угод, натомість російська сторона не виконує своїх зобов’язань. "Жодних альтернатив Мінському процесу немає, і ми маємо їх усі виконувати", - підкреслив він.

Прем'єр-міністр поінформував, що на Донбасі щодня зростає кількість обстрілів українських військових. За його словами, "Росія має припинити вогонь, вивести своїх бойовиків, забрати зброю, треба ввести поліцейську місію ОБСЄ, встановити там мир, провести вибори і реінтегрувати цю територію".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ