Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Україні не зареєстровано жодного ГМО, однак на ринку така продукція присутня

В Україні не зареєстровано жодного генетично модифікований сорту або насіння, проте це не заважає такій продукції періодично з'являтися на вітчизняному ринку. Про це заявив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

«Ні для кого не секрет, що в Україні жодного ГМ сорту не зареєстровано, проте час від часу ця продукція на ринку з'являється», - зазначив Володимир Лапа.

За його словами, це питання потребує врегулювання в найближчій перспективі.

«Думаю, ми прийдемо до такого варіанту, можливо, вже в наступному році, коли той, хто свідомо йде на порушення законодавства, буде нести за це відповідальність. Не зовсім правильно робити це щодо вже вирощеного врожаю, але наводити порядок в 2017 році ми будемо», - запевнив ГоловаДержпродспоживслужби.

Як підкреслив Володимир Лапа, такі проблеми не виникли сьогодні - вони накопичувалися системно. «Є певні заходи з дерегуляції, діяв мораторій на перевірки. Я не прихильник перевірок, але їх відсутність розхолоджує. На мою думку, потрібно цю сторінку перегорнути. Дійсно, коли мова йде про системні порушення, там, де воно свідоме, господарюючі суб'єкти повинні нести відповідальність. Звісно, до цього необхідно йти еволюційним шляхом, через роз'яснення, відповідні державні програми та співпрацю з бізнесом», - підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ