Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Володимир Мазяр очолив винниківський «Рух»

Останні невтішні результати винниківського «Руху» у Першій лізі та Кубку України змусили керівництво клубу вдатися до кардинальних дій і дещо перетасувати тренерський штаб команди.

Відтепер її очолюватиме відомий фахівець Володимир Мазяр. 39-річний уродженець села Кам'янка Ізяславського району Хмельницької області стрімко увірвався в еліту тренерського цеху України і зарекомендував себе хорошим фахівцем і відмінним мотиватором. Зокрема, під його орудою нещодавно путівки до Прем’єр-ліги тріумфально виборювали футболісти кам’янської «Сталі» та рівненського «Вереса». Пасувало би «потроїти» таке досягнення разом із винниківським «Рухом» – принаймні вболівальники «жовто-чорних» однозначно не проти…

Свого часу Володимир Мазяр, який є вихованцем львівського футболу (перші тренери – Іван Мазяр та Юрій Дубровний), був знаним нападником, виступав за різні команди в елітному дивізіоні українського футболу, брав участь у поєдинках єврокубків.. На всеукраїнському рівні вперше він серйозно засвітився у комарненському «Газовику». Там привернув увагу селекціонерів київського «Динамо», куди його запросили, щоправда, грав переважно в другій і третій столичної команди. Потім в його кар'єрі були «Ворскла», «Дніпро», «Олександрія», «Таврія», «Сталь» та інші провідні колективи нашого футболу. За підсумками сезону-1999 його включили до списку 33-ох найкращих футболістів України. Наприкінці кар’єри потрапив і до азербайджанського чемпіонату («Сімурґ», «Стандарт» (Сумґаїт»). Закінчив виступи на професійному рівні 2010-го року.

У лютому 2013-го року Володимира Мазяра призначили головним тренером «Сталі» з Кам’янського. Спочатку за результатами сезону-2013/2014 він її вивів у Першу лігу, а потім і в Прем'єр-лігу. 11-го квітня 2016-го року офіційно очолив рівненський «Верес», фанати якого назвали головного тренера своєї команди «Магічним». За рік роботи з рівненцями він теж подолав прем’єрлігівський бар’єр. А зараз Володимир Мазяр покликаний вдихнути свіжий струмінь у винниківський «Рух», який нещодавно дебютував у Першій лізі українського футболу.

Сьогодні під керівництвом Володимира Мазяра «рухівці» вже провели тренування на винниківському стадіоні імені Богдана Маркевича. Свіжі ідеї від нового наставника вони спробують втілити в життя уже в найближчому поєдинку – у неділю, 13-го серпня, о 18:00 проти одеської «Жемчужини».

ФК «Рух»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ