Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Парасюк: Я вірю в ідеї Майдану, які буду втілювати в життя

Володимир Парасюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook продовжив ділитися своїми планами і баченням майбутнього України.

"1. Коаліція і парламент. 

В Українського суспільства є ідеї, які потрібно втілити у життя. За них ми боролись у час Майдану. Через неспроможність їх реалізації і був розпущений старий парламент і призначені вибори. Зараз, за виключенням регіоналівських недобитків, у Верховну Раду пройшли усі партії, які декларують проєвропейський вектор розвитку держави, необхідність реформ тощо. В таких умовах коаліція мала б бути створена в максимально короткий термін, адже в Раду пройшли фактично однодумці. Але це теорія. На практиці виглядає так, що створення коаліції перетворилось у суто політичну гру та інструмент для перерозподілу впливів і фінансових потоків в країні.

Він має бути технократичний, а не політичний. Не може вся країна ділитись за квотним принципом. Щоб в державі почались реальні зміни, а не їх ілюзія, необхідно посадити в міністерські крісла справжніх професіоналів, які «зуби з’їли» у сфері економіки чи медицини. Ці люди просто будуть виконувати свої обов’язки і не думати про те, чи треба щось партії, чи не треба. Тобто в парламенті роблять інструменти, а в уряді на них грають. Країна буде жити від виборів до виборів, якщо ми не вирвемося від принципу партійного «кришування».

Ми ніколи не переможемо Росію, якщо будуть працювати російські банки у Львові чи Києві, чи будь-де інде в Україні. Всі питають «Як перемогти?», а все дуже просто. Ми маємо змінити своє ставлення до війни і припинити танцювати перед Росією. Ми – центральноєвропейська держава, яка відіграє важливу роль в економіці цілого світу, бо так сталось, що є труба і через неї качають газ, який так необхідний Європі. Це наш головний козир і основний аргумент, але ми його чомусь не використовуємо. Тому, якщо в країні проводиться АТО, дайте нам його завершити. Операція не може тривати вічно – це абсурд. Під час АТО не домовляються. А якщо хочете переговорів, тоді оголошуйте військовий стан, покажіть, хто є ворог і сідаємо, думаємо як його побороти, якщо війною, то війною, якщо дипломатією, то дипломатією.

Але перед тим найперше і найголовніше – це повна люстрація командного складу ЗСУ та керівництва інших силових відомств.

За результатами дослідження руху «Чесно» українці оновили Верховну Раду на 56 відсотків. Відтак туди потрапляють 64 народних депутати, що голосували за закон 16 січня, а також принаймні 37 фігурантів журналістських антикорупційних розслідувань. Це означає, що старі політики і далі тягтимуть нас на дно.

Одразу з перших днів роботи нового Парламенту стане зрозуміло, хто насправді любить Україну, а хто ні. Перше чого я буду домагатись – це скасування депутатської недоторканності, впровадження механізму відкликання народного депутата, а також кримінальну відповідальність за бездіяльність народних обранців. Якщо цей склад Верховної ради прийме ці зміни до законів, це означатиме, що ці депутати й справді готові до реальної роботи на благо України і ми рухаємося у правильному напрямку. Якщо ні, то це ще один провальний і бездіяльний Парламент в історії України.

2. Уряд.

Третє і найголовніше. Війна на Сході.

Країна, в якій іде війна, не так має поводитись, не про зарплати всім треба думати і не про коаліції та урядові посади, а про життя хлопців. Я буду називати все так, як воно є, тому що легко виходити на президентську чи парламентську трибуну і розказувати, як ми все контролюємо. Та вартує поїхати на один Яворівський полігон і подивитися на хлопців, які готуються їхати на Схід і тоді все стає на свої місця, і правда виглядає зовсім не так, як нам її озвучують по телебаченні.

Тому оця всеукраїнська кулуарщина мене не цікавить. Хто хоче реальних змін в країні, з тими мені по дорозі, а хто хоче бавитись в домовленості і якісь таємні, незрозумілі кроки, тих людей мені шкода, бо українське суспільство найбільше не любить зради так званих своїх, тих, хто бере національну ідею і кидає її під ноги.

Як треба було скористатись перемогою Майдану, то дуже швидко з’явились «лідери». Не вірю я у важкі політичні процеси. Я вірю в ідеї Майдану, які буду втілювати в життя."


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ