Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Володимирець вшанував перший бій УПА
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Володимирець вшанував перший бій УПА

7 лютого у містечку Володимирець на Рівненщині на державному рівні відзначили 74-річницю першого бою повстанського підрозділу проти гітлерівських окупантів, який дав початок жорстокій і доволі успішній антинацистській боротьбі УПА

Вшанування розпочалося біля пам’ятної дошки у центрі Володимирця, присвяченої звільненню містечка під командуванням 35-річного сотника УПА Григорія Перегіняка.

На вшанування приїхали також гості з Дубровицького, Рокитнівського, Сарненського, Костопільського району, а також заступник голови Братства ОУН і УПА Волинського краю імені Клима Савура Андрій Гнатюк та представники влади з Волинської області. Від Українського інституту національної пам’яті участь у заходах взяла головний спеціаліст з регіональних питань у Волинській області УІНП Леся Бондарук. Важливе значення звільнення Володимирця від нацистів у своїх виступах підкреслили заступник голови районної ради Володимир Савонік, голова районної організації УНП Олександр Бобрик, перший заступник Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів УПА хвилиною мовчання.

Леся Бондарук розповіла про особливості національно-визвольної боротьби у цьому краї та закликала допомогти у записах спогадів ще живих свідків історичних подій.  Леся Бондарук також розповіла про проекти УІНП, а також про польсько-українські стосунки у минулому й сьогоденні.

Степан Бакунець - учасник першого бою УПА

 На вшануванні був присутній безпосередній  учасник першого бою УПА Степан Бакунець. Він розповів про свій шлях боротьби з юних літ. Детальніше описав сам бій під керівництвом Григорія Перегіняка у 1943 році. «Ми рабами не були і не будем, і коли колись ми нишком казали  такі слова, то тепер я на повен голос вам кажу – «Слава Україні!», – завершив свій виступ ветеран УПА.

Український інститут національної памʼяті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ