Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Волонтерів більше не пропускають в зону АТО

Під Слов'янськом та Краматорськом стоять загружені допомогою машини. На блокпостах наказ - волонтерів не пропускати. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила керівник інструкторської групи Марусині ведмеді ВДВ ВСУ Олена Біленька (псевдо Маруся Звіробий). Окрім того, подібні інформації на своїх сторінках у соцмережі опублікували інші волонтери та відомий письменник та музикант Сергій Жадан.
Фото rivne1.tv.

Як повідомила Олена Біленька, інформація офіційно підтверджена.

«Ніякого наказу чи то усного, чи то письмового немає ! Є наказ про посилену перевірку документів та документів на зброю (особлива увага стосовно людей в формі на цивільних номерах авто), в зв'язку з особливим положенням та роботою диверсійних груп! Стосовно того, що волонтерів не пропускають в зону АТО на блоках офіційних наказів немає! Вимагайте офіційне підтвердження таких дій!», - написала Олена Біленька.

Волонтер Юрія Тира, який віз реанімобіль в Авдіївську промзону, сьогодні зранку також повідомив, що його не пропустили в зону АТО біля Слов'янська.

«Пусть за вами ваши военные приезжают, теперь так будет. Вчера ваши сутки из Полтавы у нас тут ждали, пока за ними из Счастья вояки приехали», - написав волонтер.

Волонтер Руслана Лоцман написала: «Нововведення для волонтерів! Сьогодні нашу команду затримали на блок-посту при в’їзді в Слов’янськ. Все через нововведення: волонтерів мають виїхати і зустріти військові, до яких вони їдуть. А якщо в цей час наші військові зайняті "двохсотими", а інші - за сто кілометрів...».

Також на блок-пості затримали автомобіль музиканта та письменника Сергія Жадана.

«Стоїмо на блокпосту в Слов'янську з групою музикантів. Маємо сьогодні два виступи перед військовими. Не пропускають. Посилаються на якийсь новий наказ. Припускаю, що не пропускають через блокаду.  Питання до представників влади та силових структур: з ким ви тепер боретесь? З волонтерами? Сподіваюсь, що концерти все таки відіграємо», - написав Жадан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ