Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волонтерка підкорила Карпати на інвалідному візку

Відома волонтерка, командир медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич піднялася на вершину Чорної Гори в Карпатах на інвалідному візку. Про це повідомляє Укрінформ.

"На своє 22-річчя я підкорила наймістичнішу вершину Карпат – Чорну Гору, або Піп Іван. Історики сперечаються за автентичність назви, а всі гуцули з великою повагою ставляться до людей, які змогли подолати надзвичайно складний маршрут", - написала Зінкевич у соціальній мережі, додавши, що вона, "мабуть, перша людина на інвалідному візку, яка змогла піднятися до обсерваторії і відчути велич Чорногори".

За словами Яни Зінкевич, найбільшим подарунком на висоті 2028 метрів для неї стали декілька хлопців у військовому камуфляжі,з синьо-жовтим прапором, які підійшли потиснути їй руку. "І не встидаючись власних сліз, згадували, як перетнулися зі мною на фронті. Їх нехитрі подарунки і щирі слова вдячності за врятовані життя – напевно і є найвища нагорода, найкращий дар за 4 роки війни з Росією. Війни зі Злом. Війни за дві з половиною тисячі врятованих українців, за дві з половиню тисячі людських світів – саме стільки врятували Госпітальєри українських воїнів", - написала волонтерка.

Подорож в Карпатах подарували Зінкевич її побратими з батальйону "Госпітальєри".

Студентка біофаку з Рівного Яна Зінкевич у 18 років пішла в АТО, у 19 створила медичну службу "Госпітальєри". Вона особисто винесла з поля бою двісті поранених бійців. Вціліла під обстрілами, але ледь не загинула у ДТП: машина "Госпітальєрів" злетіла з траси. Яна отримала численні тяжкі травми, її лікували в Ізраїлі.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ