Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Волонтерський проект «Життя триває» допоміг понад 300 дружинам бійців АТО

У Львові ще у 2015 році за ініціативи волонтерів розпочався соціальний проект «Життя триває». Завдання проекту полягає в наданні якісних та ефективних послуг, які допоможуть жінкам-учасницям АТО та дружинам бійців АТО отримати безкоштовну жіночу консультація та обстеження в сучасній клініці згідно попереднього запису.

Напередодні  Дня медика, організатори проекту  поділитись досвідом, який отримав надзвичайний ефект у соціальному просторі, адже завдяки проекту «Життя триває» понад 300 жінок пройшли безкоштовне обстеження у клініці «Альтернатива».

Ідея проекту зародилась влітку 2015 року, коли низка волонтерів зустрічались з вояками у реабілітаційному центрі, що на вул. Кульпарківська. Бійці на той час вже пройшли лікування у військових госпіталях та реабілітаційних центрах. Кожен чоловік, повертаючись додому з війни впевнений, що повертається до своїх домівок, дружин та дітей, які їх вже давно чекають.

Проте волонтери громадської мережі «Жінки-АТО Львівщина» з’ясували, що однією з важливих проблем є не тільки соціальний статус та надання гарантованих пільг нашим воякам. Вагомою проблемою є питання здоров’я їх рідних. Саме для підтримки дружин бійців АТО, надання їм якісної допомоги та психологічної підтримки і був започаткований проект «Життя триває».

Першим, хто долучився до волонтерського проекту і погодився взяти участь у ньому, став лікар-репродуктолог, власник приватної клініки «Альтернатива» - Ігор Палига, який першим у Західній Україні здійснив ряд складних репродуктологічних процедур.

Репродуктивне здоров'я - це можливість зачати, виносити і народити здорову дитину. Його збереження - завдання і жінки, і чоловіка. Кожна вагітність повинна бути бажаною, а батьки майбутньої дитини - здоровими.

Основи репродуктивного здоров'я жінки закладаються ще в ранньому віці, та залежать від генетичних особливостей, наявності патології різних органів і систем організму, дії факторів зовнішнього середовища тощо. Ранній початок статевого життя, захворювання, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ), в т.ч. ВІЛ / СНІД, незапланована вагітність, аборти є основними проблемами репродуктивної сфери. Стан репродуктивного здоров'я багато в чому визначається способом життя людини, відповідальним ставленням до власного здоров'я, а також рівнем її інформованості з питань репродуктивного здоров'я, можливостей його збереження та реалізації репродуктивних прав.

Проект стартував у другій декаді листопада 2015 року. Організатори проект сподіваються, що такий досвід активно поширюватимуться і в інших областях нашої країни.

Волонтери та жінки, які отримали безкоштовну консультацію, висловлюють щиру подяку клініці  «Альтернатива» та Ігорю Пализі.

Довідка.

Ігор Палига - репродуктолог, УЗД-спеціаліст, гінеколог, заслужений лікар України, кандидат медичних наук. Член президії Української асоціації репродуктивної медицини. Постійно підвищує свій професійний рівень, відвідує міжнародні та вітчизняні конференції, з'їзди та семінари, виступає на них з доповідями, бере активну участь у підготовці репродуктологів для інших клінік IVF, веде on-line консультації. Виступає на телебаченні, радіо, пише статті для друкованих видань. В своєму доробку має більше 25 друкованих робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ