Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ВООЗ підтвердила спалах поліомієліту в Україні

Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила спалах поліомієліту в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

"Сертифікована лабораторія ВООЗ підтвердила, що захворювання двох дітей на Закарпатті спричинене вірусом, похідним від вакцинного штаму, підтверджено циркуляцію вірусу, що, згідно з Міжнародними медично-санітарними правилам, прирівнюють до спалаху поліомієліту", - йдеться в повідомленні.

Наголошують, що циркуляція такого вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей в Україні. Було вирішено створити Оперативний штаб реагування та протидії поширенню захворювання, куди запрошено представників міжнародних організацій ВООЗ і ЮНІСЕФ.

Як повідомляють у МОЗ, випадки циркуляції вірусу поліомієліту похідного вакцинного штаму є рідкісними, але очікуваними в країнах із великою кількістю невакцинованих груп населення. При цьому рівень охоплення вакцинацією дітей проти поліо в Україні є вкрай низьким - за минулий рік лише 49%, за перше півріччя цього року - 14,1%.

МОЗ наголосило, що вакцина вже є в Україні. Уряд Канади за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) закупив 3,7 млн доз вакцини проти поліомієліту. Перша партія вакцин (ОПВ - 1,5 млн доз) вже надійшла в Україну, друга партія повинна надійти найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Закарпатській області зафіксовано два випадки поліомієліту серед дітей віком 4 років і 10 місяців. Хворі діти не були вакциновані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ