Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ворог півтори години обстрілював українські позиції в районі Пісків. Карта АТО

Вчора в зоні АТО бойовики порушили режим тиші 15 разів. У 9 випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, чотири – отримали поранення.

Про це йдеться у повідомленні речника Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрія Лисенка.

На Луганському напрямку українські військові зафіксували 7 порушень режиму тиші з боку бойовиків. Вночі та вранці незаконні збройні формування застосували легку піхотну зброю поблизу Кримського та станції Донець. У районі Трьохізбенки бойовики відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.  «З 15:30 до 18:30 поблизу Новоолександрівки противник здійснив чотири нетривалих обстріли наших позицій зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів. У двох випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь», – зазначив полковник Лисенко.

На Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 4 рази. НЗФ з легкої зброї та озброєння БМП обстрілювали українські позиції поблизу Авдіївки та Зайцевого. «У районі Пісків ворог півтори години обстрілював українські позиції з озброєння БМП, станкових, ручних та автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також 82-мм міномету, загалом випустивши 9 мін», – зазначив Андрій Лисенко. У відповідь українські військовослужбовці застосували різні типів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також бойовики відкрили вогонь поблизу Майорська.

На Маріупольському напрямку сталося 4 обстріли з боку бойовиків. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Незаконні збройні формування відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у Широкино, Старогнатівці і Талаківці. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. «В районі Новотроїцького ворог також вів вогонь з озброєння БМП. Наші військові відкрили вогонь у відповідь, застосувавши бойову машини піхоти, великокаліберний кулемет та станковий протитанковий гранатомет», – повідомив речник Міноборони з питань АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ