Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Восени вийде з друку перший україномовний путівник про Рим і Ватикан

Під патронатом Посольства України в Італії та Посольства України при Святому Престолі (у Ватикані) українці матимуть путівник українською мовою.

Його назва – “Рим та Ватикан: 753 д.н.е. – 2017 н.е. Незабутня мандрівка впродовж 2770 років: Від кам’яних руїн древнього Риму до непохитного Каменя у Ватикані”. Автор та упорядник – Тарас Дзюбанський, гід з багаторічним досвідом роботи у Вічному Місті.

Все більше українців відвідують це величне місто, проте україномовного видання до сих пір не існувало.

Це вже другий доробок-путівник доктора богослів’я, голови Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу “Лібертас” Тараса Дзюбанського. Його україномовна та англомовна версії путівника-книги про Ватикан – “Почитання апостола Петра у Ватикані: від простої могили до найвеличнішої базиліки у світі”, 2010 р. та “The Development of the Cult of Saint Peter in the Vatican: From the Poor Man’s Grave to the Largest Basilica in the World”, 2010 р. – користувалися великою популярністю серед українських прочан та у всесвітній мережі amazon.com.

«Окрім історичної та культурної інформації про монументи, пам’ятники, церкви та будівлі Вічного Міста, путівник міститиме практичну інформацію та мої поради щодо проведення дозвілля у Римі, про ментальність італійців. Також у книзі можна буде ознайомитись із інформацією про визначні місця у Римі та Ватикані, які безпосередньо пов’язані з Україною та українцями», – наголошує Тарас Дзюбанський.

Путівник міститиме понад 300 кольорових світлин. Більшість зображень були зроблені українськими фотографами. А туристи, які мають у своїх смартфонах програму зчитування QR-кодів, зможуть автоматично відкривати на своїх мобільних пристроях відповідні сторінки, присвячені окремим архітектурним пам’яткам. Вихід і презентацію путівника заплановано на осінь 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ