Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вперше у Львові відбудеться конференція молодіжної моделі ООН

6-9 квітня у Львові студенти з країн різних країн світу моделюватимуть роботу Організації Об’єднаних Націй. Конференція відбуватиметься у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Національному університеті «Львівська політехніка». Про це пеовідрмили у прес-центрі Львівського національного університету імені Івана Франка.

Тема конференції: «Використання науки, технологій та інновацій для сталого розвитку». Урочисте відкриття заходу відбудеться 6 квітня о 14.00 в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка.

Упродовж роботи конференції делегати зберуться у комітети, де вони самостійно досліджуватимуть вказану тему з різних перспектив. Зокрема, працюватимуть такі комітети: комітет з питань безпеки, рада безпеки майбутнього (криза), економічна та соціальна рада, рада з прав людини, програма розвитку ООН, український комітет. 
Організатори переконані, що завдяки конференції МООН учасники отримають змогу удосконалити свої вміння публічних виступів, покращити дослідницькі, дискусійні здібності та критичне мислення, що забезпечить молодь міцною базою для успішної політичної чи дипломатичної кар’єри.

«МООН має власну історію й традиції, а також прославлену репутацію у світі. Такі конференції вже проводилися в Оксфорді, Кембриджі (Гарвард), Гаазі, Будапешті… До того ж, часті появи та промови офіційних представників ЄС та інших важливих політичних фігур доводять те, що конференції МООН мають досить високий статус. Загалом, звична конференція такого формату триває від двох до п’яти днів. Учасники, розділені на шість комітетів, мають можливість брати участь у дебатах, активно обговорюючи поточні глобальні питання, і дійти згоди по запропонованому рішенню проблеми. Рішення буде озвучене у постанові ЄС та ухвалене кожним із комітетів. Найкращих делегатів нагороджують за їхні зусилля або ж виняткові дипломатичні та переговорні здібності», - зазначила співорганізатор МООН Україна 2017 Катерина Ломакович.

Також за словами організаторів, МООН Україна 2017 буде першою конференцією такого формату і масштабу у Львові. Її відвідають близько 120 учасників з 30 країн світу (Німеччини, Нідерландів, Англії, Шотландії, Іспанії, Туреччини, Індії, Єгипту, Мексики та ін.)
Загалом молодіжна модель ООН об’єднує 400 тисяч студентів з усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ